Pașii cheie înainte de a îți renova camera de zi

Amenajări interioare
Camera de zi

Vrei să-ți renovezi camera de zi, dar nu știi de unde să începi? Avem noi soluția: iată întrebările la care trebuie să răspunzi înainte să pornești lucrul.

Pașii cheie înainte de a vă renova camera de zi

Fă un inventar

Aruncă o privire la toate elementele din camera ta de zi pe care vrei să le schimbi. Pardoseala, finisajul peretelui, montarea tavanelor false, doborârea unui perete, montarea ferestrelor sau schimbarea ușilor… Indiferent dacă este vorba de lucrări mici sau grele, stabilește clar o listă cu ceea ce dorești să faci.

De asemenea, poți profita de ocazie pentru a efectua o evaluare cuprinzătoare a locuinței tale. Va trebui să verifici izolația, ca să îndepărtezi urmele de umiditate de exemplu, starea pardoselilor și în final instalațiile electrice, de apă și gaz pentru a vedea dacă se ridică la standardele recomandate sau trebuie să le modernizezi.

Al doilea pas: fă un bilanț – ideea este să eviți surprizele neplăcute atunci când îți începi munca. Chiar dacă această verificare va fi efectuată și de meșterul pe care îl vei alege ulterior, ia inițiativa, vei putea anticipa și estima durata și bugetul renovării.

Măsoară amploarea renovării

Lista pe care tocmai ai stabilit-o va fi baza organizării tale. Acum te vei putea concentra asupra fiecărui proiect în mod individual și poți planifica. De exemplu, asigură-te ce lucrare presupune să ai autorizație de construire sau să faci o declarație la primărie.

Diagram, engineering drawing Description automatically generated

De asemenea, vei putea estima costul total al proiectului tău făcând câteva cercetări.

În sfârșit, poți stabili un program precis pentru munca ta, ținând cont de procedurile administrative care trebuie asigurate.

Acum este momentul să cauți un profesionist care să-ți realizeze proiectul de renovare. Nu te opri la primul pe care îl cunoști. Fă-ți timp pentru căutări extinse cercetările. Solicită mai multe cotații de la diferiți meșteri și compară-le. Alege-l pe cel care se apropie cel mai mult de previziunile și așteptările tale.

Pentru a economisi bani, ai putea fi tentat să faci singur întregul proiect. Ai grijă, chiar dacă unele proiecte pot părea simple, sunt șanse mari să apară rapid evenimente neprevăzute pe care va trebuie să le gestionezi fără să fii pregătit.

De asemenea, un profesionist te va putea sfătui și îndruma pentru a-ți îndeplini cât mai bine dorințele și îți va oferi dreptul de a beneficia de ajutor financiar în anumite cazuri.

Definește-ți stilul și alege materialele

În mod normal, probabil că te-ai hotărât deja asupra unui stil bine definit.

Dacă nu, dă frâu liber dorințelor tale și îndrăznește: stil scandinav, industrialmodernclasic… Ai o mulțime de opțiuni!

A picture containing text, worktable, desk Description automatically generated

Când vine vorba de materiale, nimic nu te împiedică să te răzgândești după o discuție cu meșterul tău. Pentru a alege bine un material, trebuie să ții cont de întreținerea, rezistența acestuia în timp și cât de bine se potrivește suprafeței încăperii și stilului acesteia.

În plus, ia în considerare și alți parametri pentru anumite elemente. 

De exemplu, dacă în gospodăria ta locuiesc și persoane în vârstă sau persoane cu mobilitate redusă, asigură-te că podeaua aleasă nu este prea alunecoasă. Dacă ai copii mici cărora le place să se joace în camera de zi, optează pentru o vopsea lavabilă.

Dacă în living-ul tău lipsește lumina naturală, nu folosi culori prea închise pentru podea sau pereți – vei întuneca mai mult camera. Ideea este să nu uiți de constrângerile zilnice.

Acum îți poți începe proiectul cu calm.

 

Caută