Prețul unei extinderi a casei

Extensie
Renovare casa

E firesc să visezi la o extensie pentru casa ta: este întotdeauna practic și plăcut să ai la dispoziție mai mult spațiu. Pe lângă asta, metri pătrați locuibili pe care îi vei câștiga astfel sunt o valoare adăugată asigurată când vei decide să îți vinzi locuința. Nu putem decât să te încurajăm, dar nu uita că va fi vorba despre o lucrare majoră și costisitoare, în funcție de tehnica de extindere și de tipul de materiale alese.

Iată lista de aspecte pe care trebuie să le iei în calcul în ceea ce privește bugetul proiectului tău.

Sfaturi pentru estimarea prețului unei extensii

O extensie, da! Dar de ce tip?

Verandă, o soluție intermediară pentru economisirea spațiului

Verandă

Vrei un living suplimentar fără prea mult efort? Construirea unei verande – dacă nu este vorba strict de o extensie – poate fi o soluție bună. Estetică și necostisitoare, îți oferă spațiu fără să îți ceară lucrări faraonice. S-ar putea să fie nevoie să aduci acolo energie electrică, apă și gaz, ba chiar să amenajezi o sufragerie, un living sau o bucătărie, ca să te bucuri de natură ca și cum ai fi afară, dar profitând, în același timp de tot confortul.

Indiferent de funcționalitatea pe care i-o vei da spațiului, reține că o verandă nu este locuibilă pe tot parcursul anului. Ca să păstrezi temperaturile rezonabile pe parcursul iernii și verii, va trebui să creezi o adevărată prelungire vitrată cu ajutorul plăcilor izolante și a geamurilor performante termic.

Extindere laterală, pentru a câștiga m² pe lateral

Prelungirea orizontală a casei

Una dintre cele mai frecvente alegeri: dacă terenul tău este suficient de mare, este posibil să mărești suprafața casei. Prioritatea este să faci un studiu geotehnic (al solului) și să închei o asigurare pentru casa pe care urmează să o deschizi. Apoi, păstrează o logică a secțiunilor casei și optimizează furnizarea luminii naturale și electrice. Ca rezumat, așteaptă-te la lucrări de fundație, terasament și izolație, pe lângă modificările de suprafață. Toate vor avea un impact inevitabil asupra clădirii și vor extinde costul proiectului.

Înălțimea, o prelungire în înălțime

Prelungirea verticală a casei

Dacă nu ai o curte suficient de mare pentru o lucrare orizontală, ia în considerare să îți extinzi casa pe verticală. Totuși, va fi o soluție adesea mai costisitoare decât primele două opțiuni despre care ți-am povestit deja: necesită expertiză tehnică specială și o muncă mai delicată. Dar ridicând acoperișul ca să creezi un etaj (sau două!) vei reuși să câștigi metri pătrați pe care îi dorești. După ce vei efectua studiile structurale care îți vor spune dacă pereții portanți și fundația pot suporta greutate suplimentară, planifică, printre altele:

  • îndepărtarea acoperișului,
  • o posibilă modificare a pantei acoperișului,
  • lucrări de izolație,
  • consolidarea structurii dacă studiile au recomandat-o,
  • și – bineînțeles – montarea unei scări!

 

Cum vei folosi extensia?

Să construiești o extensie a casei înseamnă să te gândești la nevoile tale. În funcție de utilizarea pe care o planifici pentru extensia ta, valoarea facturii va varia: de exemplu, pentru o bucătărie, vei avea nevoie de energie electrică, alimentare cu apă și canalizare; pentru un birou sau un living, doar de electricitate.

O cameră de zi într-o extensie

O extensie – lounge de iarnă.

Planul Urbanistic Local, biblia ta!

Din păcate pentru tine, chiar dacă ești acasă, nu înseamnă că poți face orice transformare îți dorești asupra casei tale. Înainte de a merge prea departe în proiectul tău, contactează departamentul de urbanism al primăriei tale. Planul Urbanistic Local enumeră toate regulile pe care trebuie să le urmezi când construiești: materiale autorizate, culori, înălțime etc. Vrei să construiești o verandă? Acest lucru duce la o modificare a casei tale, deci la un set de reguli. Vrei să construiești o extensie de zinc? Asigură-te că ai dreptul de a utiliza acest material foarte modern. Încă un etaj? Verifică restricțiile de înălțime pentru locuințe.

Viitoarea extensie trebuie să fie compatibilă cu PLU-ul

Extensia se armonizează perfect cu fațada de piatră a fermei…

 

Pentru lucrările de construcție și de finisare, cere ajutorul meșterilor specializati. O extindere este o construcție în sine, așa că este esențial să atragi de partea ta toată expertiza și abilitățile tehnice disponibile!

 

Caută