O baie de familie – cu duș, cadă și două chiuvete, în 12 m2

Cum să amenajezi o baie de familie la mansardă?10

12 Zile

12900 m2

Sfaturile arhitectului Lisa 

Amenajarea unei băi la mansardă nu este un proiect atât de ușor de realizat! A fost nevoie să folosim o serie de trucuri ca să creăm suficient loc pentru toate echipamentele necesare și să asigurăm, în același timp, ergonomia spațiului: am așezat cada sub panta acoperișului, iar cabina de duș s-a adaptat perfect spațiului și include o zonă de depozitare încorporată. Rezultatul este un real succes: o baie de familie care seduce prin stilul ei modern și sobru.

Beneficii obținute

  • Spațiu optimizat și depozitare inteligentă
  • O încăpere învăluită de lumină
  • Îmbunătățirea calității aerului
  • Un decor sobru și minimalist
Calculează un estimat Caută un profesionist

Planurile proiectului

Înainte

După

Produse folosite in proiect

Aquaroc

Placă de ciment cu granule de polistiren expandat și suprafețe armate cu plasă din fibră de sticlă pentru spații cu expunere directă la acțiunea apei sau încăperi cu umiditate excesivă – utilizată la peretii din zona dușului și a căzii. Suprafața pereților a fost apoi placată cu faianță.

Vezi detalii despre produs

Rigips® RBI 12,5 cm, tip H2

Plăci din gips-carton rezistente la umiditate sau rezistente la foc și umiditate pentru realizarea plafonului fals în baie și a placării pereților care nu au contact cu dușul sau cada

Vezi detalii despre produs

Rigips® RFI 12,5 cm, tip H2

Plăci din gips-carton rezistente la umiditate sau rezistente la foc și umiditate pentru realizarea plafonului fals în baie și a placării pereților

Vezi detalii despre produs

Rigiprofil

Profile metalice pentru realizarea structurii pentru peretele dintre cabina de duș și cadă și pentru placarea pereților exteriori

Vezi detalii despre produs

Weber superflex max2

Adeziv flexibil pentru placări ceramice de diferite tipuri și dimensiuni

Vezi detalii despre produs

ISOVER UNIROLL PLUS

Izolatii termice si fonice la mansardă - între și sub căpriorii de șarpantă; în interiorul pereților despărțitori dintre baie și restul mansardei; sub placarea cu Aquaroc® în zona dușului și a căzii.

Vezi detalii despre produs

ISOVER VARIO® KM Duplex UV

ISOVER VARIO® KM Duplex UV - Folie inteligentă (membrană). Sistemul cu folie și accesorii pentru managementul umidității la interiorul pereților exteriori (utilizat pe suprafața pereților exteriori, placați la interior cu un sistem de tencuială uscată realizat cu gips-carton)

Vezi detalii despre produs

ISOVER VARIO® Double Twin

ISOVER VARIO® Double Twin - Bandă dublu adezivă pentru fixarea membranei. Sistemul cu folie și accesorii pentru managementul umidității la interiorul pereților exteriori (utilizat pe suprafața pereților exteriori, placați la interior cu un sistem de tencuială uscată realizat cu gips-carton)

Vezi detalii despre produs

ISOVER VARIO® KB1

ISOVER VARIO® KB1 - banda adezivă pentru etanșeizarea îmbinărilor dintre membrane. Sistemul cu folie și accesorii pentru managementul umidității la interiorul pereților exteriori (utilizat pe suprafața pereților exteriori, placați la interior cu un sistem de tencuială uscată realizat cu gips-carton)

Vezi detalii despre produs

ISOVER VARIO® Multitape

ISOVER VARIO® Multitape - bandă adezivă ranforsată pentru realizarea etanșării și fixării străpungerilor prin folie. Sistemul cu folie și accesorii pentru managementul umidității la interiorul pereților exteriori (utilizat pe suprafața pereților exteriori, placați la interior cu un sistem de tencuială uscată realizat cu gips-carton)

Vezi detalii despre produs

ISOVER VARIO® DoubleFit

ISOVER VARIO® DoubleFit - Adezivul etanșant tip mastic - pentru a lipi, etanșa folia. Sistemul cu folie și accesorii pentru managementul umidității la interiorul pereților exteriori (utilizat pe suprafața pereților exteriori, placați la interior cu un sistem de tencuială uscată realizat cu gips-carton)

Vezi detalii despre produs

Lucrările proiectului

Echipament

Mobilă, cabină de duș, chiuvetă și cadă, uscător de prosoape

Finisaje

Gresie, faianță, mozaic, vopsea lavabilă

Materiale pentru lucrări de construcții

Materiale pentru lucrările de construcții Instalații sanitare și electrice, adeziv si chit de rosturi pentru placări, plăci cu structură metalică și accesorii pentru pereți despărțitori, pentru plafonul fals, izolație fonică din vată minerală de sticlă și izolație tip folie barieră de vapori pentru reducerea umidității datorate diferenței de temperatură dintre interior și exterior.

Manoperă

Realizare lucrări de construcții/instalații, montaj panouri duș, cadă și mobilier, organizare de șantier - îndepărtarea și evacuarea molozului

Ai nevoie de asistență pentru amenajări sau renovare?

Descrie pe scurt proiectul tău și îți vom
oferi recomandări speciale pentru nevoile tale.

Folosește calculatorul de materiale

Caută