Renovare: creează un salon cu 100% bună dispoziție

Amenajări interioare
Camera de zi

creați un salon de wellness 100%.

Îți renovezi complet camera de zi? Este ocazia perfectă să o transformi într-un spațiu mai sănătos pentru întreaga familie. Iată noțiunile esențiale de confort pe care trebuie să le reții pentru un living plăcut.

Aer mai sănătos

Adesea, aerul pe care îl respirăm în interiorul casei este mai poluat decât cel de la exterior. Cauza sunt diferiții compuși organici volatili (COV) care se acumulează în casele noastre și care sunt uneori nocivi pentru sănătate. Pot proveni dintr-o varietate de surse: cosmetice, produse de uz casnic, vopsele, lipici etc.

Le poți reduce prezența în locuința ta aerisind în mod regulat, acordând o atenție deosebită compoziției produselor de uz casnic și cosmeticelor și favorizând vopselele de origine naturală.

Încă o veste bună: poți integra și materiale depoluante în casa ta pentru a îți purifica permanent aerul – există astăzi o mulțime de produse concepute special pentru depoluare. Dacă plănuiești o renovare completă a sufrageriei tale, vei găsi multe soluții anti-poluare, precum tencuieli, tapet, pardoseli și chiar gips-carton care vizează și neutralizează COV-urile ca prioritate. Investește în sănătatea ta și a familiei tale alegând produse inovatoare făcute pentru a-ți igieniza mediul.

În plus, poți adăuga un nou sistem de ventilație pentru a facilita reînnoirea aerului. Cu ventilația mecanică controlată (VMC), vei avea întotdeauna aer proaspăt: este un sistem care atrage aerul viciat din exterior și injectează aer nou, sănătos în interior.

A living room with a large window Description automatically generated with low confidence

A person sitting on a couch Description automatically generated with medium confidence

Adu lumina înăuntru 

Dacă sufrageria ta este prea întunecată și nu are lumină naturală, profită de o renovare pentru a adăuga deschideri.Nu este doar o chestiune de estetică. O cameră scăldată în lumina soarelui este întotdeauna mai plăcută, dar avem nevoie de ea și la nivel fiziologic: lumina naturală este bună pentru sănătatea noastră, iar lipsa ei poate fi dăunătoare pe termen lung.

Așa că studiază problema și încearcă să îmbunătățești luminozitatea cât mai mult. Dacă nu poți adăuga mai multe ferestre, schimbă ușile cu modele de terasă pentru a limita partițiile opace din cameră. Ia în considerare chiar și deschiderea camerei spre alta, pentru mai multă lumină.

Izolație termică eficientă 

Camera ta de zi poate fi luminoasă, bine organizată și frumos amenajată, dar fără o izolație eficientă nu va fi niciodată plăcută.

Izolația termică bună este cheia confortului.Iarna, vei păstra căldura la interior, fără a fi nevoie să setezi încălzirea la maximum. Nu va mai fi necesar să te așezi chiar sub aparatul de aer condiționat sau în fața ventilatorului vara, pentru că vei fi deja ferit de căldură. Îți recomandăm să optezi pentru o izolație fibroasă: alege o vată minerală, apoi acoper-o cu gips-carton pentru o izolație interioară eficientă, care îți va îmbunătăți cu siguranță calitatea vieții.De asemenea, îți va face casa mai sănătoasă, mai etanșă și va contribui la economia de energie.

Nu uita de confortul acustic!

Când te ocupi de izolația camerei, nu uita să alegi un material izolator care să te protejeze și de poluarea fonică: starea ta de bine depinde si de confortul tău acustic. Prea mult zgomot poate provoca stres și oboseală.

Dacă zgomotul vine de sus, ia în considerare instalarea unui tavan fals pentru a neutraliza zgomotul de impact. Iar dacă vine din exterior, îți poți înlocui geamurile cu versiuni acustice.

Ia în considerare aceste 4 puncte esențiale, ca să obții cea mai plăcută sufragerie pentru tine și întreaga ta familie.

 

Caută