Renovare unei bucătării în stil rustic

Bucătărie
Decor

Au mobilierul masiv din stejar, blaturi din gresie și pot fi de-a dreptul fermecătoare în contextul potrivit. În același timp, însă, bucătăriile rustice au mai puțini adepti decât variantele lor în stil contemporan, așa că, dacă plănuiești să-ți vinzi proprietatea sau pur și simplu să-ți îmbunătățești casa pentru tine, un proces de modernizare poate fi o idee bună.

Dacă, însă, o renovare nu intră în bugetul tău, avem noi o serie de sfaturi necostisitoare care vor oferi un lifting bucătăriei tale rustice. Așadar, cum să transformi această încăpere în “sora ei” mai modernă fără să-i diminuezi farmecul tradițional?

 

Renovați o bucătărie rustică

Renovarea unei bucătării rustice: care sunt modificările principale?

Iată câteva sfaturi ieftine și ușor de implementat pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivul cu ușurință.

Vopsirea mobilierului

Este o idee grozavă care îi va da bucătăriei tale un aspect mai modern și mai luminos imediat. Pentru asta, mizează pe culori deschise (alb sau crem) și nu aglomereaza nuanțele: este de preferat să alegi aceeași culoare pentru tot mobilierul. Dacă, totuși, alegi o îndrăzneală cromatică, ai grijă să nu depășești două nuanțe.

Modulează spațiul

Bucătăriile rustice sunt adesea caracterizate de numeroasele lor dulapuri și piesele de mobilier masive și voluminoase. Ca să luminezi vizual spațiul și să fluidizezi circulația, poate fi interesant să regândești amenajarea bucătăriei și să îndepărtezi câteva dulapuri amplasate la înălțime. Înlocuiește-le cu rafturi care sunt mai ușoare din punct de vedere vizual.

Renovează o bucătărie rustică: revopsește mobila și luminează

Această bucătărie rustică își păstrează farmecul chiar și când devine mai ușoară: unele piese de mobilier pot fi scoase, altele revopsite.

Renovarea unei bucatarii rustice: vopsea si maner

Mobilă albă și lăcuită, cu mânere din aluminiu periat și atât!

Renovați o bucătărie rustică: splashback și mâner

Armonie estetică între mobilierul revopsit în negru, blatul din lemn natur și contrablatul care modernizează bucătăria.

Oferă o schimbare mânerelor și sertarelor

Sunt obiecte mici care pot părea nesemnificative, dar care modifică ușor stilul camerei. Tendințele actuale merg spre metalul periat, alama aurie, chiar pielea pentru cei mai îndrăzneți.

Transformă blatul de lucru

Dacă este creat din gresie, de exemplu, îl poți acoperi cu un finisaj potrivit, ca betonul cerat, care este foarte la modă în acest moment. De asemenea, poți alege un contrablat contemporan.

Reîmprospătează podeaua și pereții

Aplică un strat serios de vopsea pe pereți, ca să dai o nouă viață bucătăriei tale, și înlocuiește podeaua complet ca să îi oferi o imagine mai modernă.

Îmbinarea stilurilor: o idee bună?

Atunci când decizi să-ți renovezi bucătăria rustică, problema îmbinării noului cu vechiul este mereu prezentă: unii vor alege materiale și accesorii în conformitate cu stilul inițial, alții vor prefera să mizeze pe noutate. Care este cea mai bună opțiune? Iată concluziile noastre.

Când te concentrezi pe un amestec de genuri

În primă fază, am ales varianta amestecului de genuri: să recunoaștem, dacă este făcut ponderat, rezultatul poate fi impresionant. O bucătărie ultra modernă poate fi perfect funcțională, însă este adesea lipsită de farmecul și căldura la care ne așteptăm în mod obișnuit de la o bucătărie. Pe de altă parte, când elementele contemporane sunt combinate cu cele vechi, imaginea devine complet diferită și capătă un șarm incomparabil.

Cu toate acestea, trebuie să respecți câteva reguli, așa încât rezultatul să fie pe măsura așteptărilor tale. De exemplu, este important să nu poziționezi o piesă de mobilier de designer chiar lângă un bufet vechi: vei risca să creezi impresia de dezordine. Totul trebuie făcut într-un mod subtil.

Totuși, combinația de materiale poate fi o idee foarte bună: amestecă lemnul și oțelul inoxidabil, piatra și metalul, betonul și gresia ca să creezi o amenajare de succes. De asemenea, păstrează aparatele de uz casnic old-school dacă funcționează bine și alătură-le mobilierului contemporan.

Renovați o bucătărie rustică: amestec vechi-modern Combină mobilierul rustic, un pian de gătit și accesoriile moderne: vei obține un mix reușit.

Limitele stilurilor combinate

În același timp, combinația dintre modern și vechi are anumite limite: există oricând riscul unui efect greșit dacă exagerezi. De exemplu, nu este recomandat să combini o multitudine de materiale, dar trebuie întotdeauna să respecți proporțiile: nu așeza o piesă mică de mobilier lângă una voluminoasă sau un element modern lângă unul vintage. Fă o tranziție lină, bine gândită și subtilă pentru un rezultat de succes. Nu ezita să ceri ajutorul unui designer de interior.

Ai nevoie de idei pentru a-ți renova bucătăria rustică? Aruncă o privire pe Pinterest ca să-ți stârnești creativitatea!

 

Caută