Renovarea băii: sfaturi și soluții
Te-ai săturat să te gândești la baia mult visată și să nu o vezi niciodată realizată? Cu ajutorul informațiilor din acest articol, este timpul să acționezi pentru a îți transforma vechea baie într-un spațiu de relaxare în care, cu siguranță, te vei simți minunat! Experții noștri te vor ghida în alegerea ta și te vor sfătui astfel încât baia ta să îți semene întocmai!
Decorarea băii
După o zi grea și lungă la locul de muncă, cu toții avem nevoie să ne relaxăm și să ne bucurăm de confortul casei noastre. Cum ar fi dacă ți-ai transforma baia într-un paradis al bunăstării? Echipele noastre știu că amenajarea unei băi de dimensiuni mici nu este întotdeauna ușoară. Ca urmare, te sprijinim în proiectul tău de renovare cu indicații despre finisaje, mobilier și culori.
Noi te ghidăm și îți oferim inspirație pentru a reda o strălucire nouă băii tale.
Finisaje pentru baie
Ce ar trebui să alegi dacă visezi la o baie în stil retro? Vopsea specială rezistentă la umezeală sau faianță? Experții noștri îți vor răspunde.
Culoarea băii
Care sunt cele mai recente tendințe de culoare pentru baie? Ce vopsea ar trebui să folosești?
Piesele de mobilier pentru baie
Lavoar dublu sau simplu? Mobilier standard sau personalizat? Află cum să ai control asupra bugetului și cum să faci alegerile potrivite. Noi îți furnizăm toate detaliile.
Echiparea băii
Pentru te simți confortabil, este important ca elementele dintr-o baie să corespundă atât nevoilor tale, cât și dorințelor și bugetului alocat. Fie că este vorba de o cabină de duș, o cadă, o toaletă sau o chiuvetă, vei avea o mulțime de alegeri disponibile! Care sunt avantajele și dezavantajele și care este rolul fiecărei piese? Indiferent de configurația băii tale, experții noștri te vor sfătui și te vor îndruma astfel încât să faci alegerea potrivită!
Cabina de duș
Cabina de duș nu trebuie aleasă întâmplător! Fiecare model are propriile sale particularități. Experții noștri te vor îndruma pentru alegerea modelului de cabină de duș care se potrivește dorințelor tale!
Cada
Racorduri, formă, materiale, funcționalitate: alegerile sunt vaste! Noi suntem aici pentru a te ajuta să alegi modelul de cadă care se potrivește perfect dorințelor tale!
Toaleta
Montarea unei toalete într-o baie nu este întotdeauna ușoară! Cum poate fi amplasată într-un mod discret și optim? Ce model ar trebui să alegi? Noi te vom ghida pas cu pas.
Lavoarul / chiuveta
Lavoar sau chiuvetă? Care sunt diferențele? Ce stil corespunde dorințelor tale? Ce modele de robineți să alegi? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care îți vor răspunde experții noștri.
Zona de spălat rufe
Baia găzduiește adesea zona de spălat rufele.
Noi te vom ajuta să alegi mașina de spălat și uscătorul potrivite.
Renovarea băii
Renovarea unei băi este adesea înspăimântătoare. Complexitatea lucrării, bugetul ridicat, volumul mare de muncă sunt gândurile care ne vin în minte atunci când ne raportăm la acest proiect. Mulțumită sfaturilor experților noștri, lucrările de renovare nu ar putea fi mai facile de atât! Pregătirea proiectului tău, siguranța, accesibilitatea și confortul băii sunt principalele noastre preocupări! Te vom însoți în fiecare etapă a renovării pentru a face din această cameră un spațiu în perfectă armonie cu dorințele tale!
Pregătește-ți bine proiectul
Experții noștri te vor îndruma în ceea ce privește amenajarea, bugetul și constrângerile tehnice ale renovării băii tale, astfel încât aceasta să se desfășoare fără probleme și fără surprize neplăcute!
Siguranță și accesibilitate
Pentru ca baia ta să fie confortabilă și relaxantă, este esențial să pui accentul pe siguranță și accesibilitate. Noi te vom sprijini și te vom îndruma întocmai.
Confortul
Să facem din baia ta un paradis al relaxării este preocuparea noastră principală! Te ghidăm spre un spațiu care să îți îndeplinească toate dorințele!
Totul pentru amenajarea băii tale
O baie concepută pentru toți ocupanții locuinței
Pentru a proiecta cu succes o baie, trebuie să te gândești la tot: la obiceiurile și preferințele tale (cabină de duș de tip walk-in sau cadă?), la atmosfera dorită, dar mai ales la persoana/persoanele care vor folosi această încăpere. Desigur, aspectele legate de siguranță nu trebuie ignorate. Dincolo de aspectul estetic, respectarea standardelor electrice este foarte importantă.
Fie că este vorba de un copil, de o persoană în vârstă sau de o persoană cu mobilitate redusă, nevoile nu sunt aceleași și, prin urmare, baia trebuie adaptată pentru a fi cât mai funcțională posibil. Specialiștii noștri îți vor oferi idei, sfaturi și soluții pentru o amenajare bine gândită, adaptată atât pentru ocupanți și pentru nevoile acestora, cât și aliniate cu aspectele arhitecturale ale camerei și cele ce privesc particularitățile acesteia. De exemplu, cum se renovează o baie fără fereastre, care tinde să fie afectată de gradul mare de umiditate?
Proiectarea unei băi pentru seniori
Una dintre cele mai mari probleme ale unei persoane în vârstă este pierderea independenței. În același timp, baia este o încăpere care prezintă o mulțime de riscuri, așa că mulți serioni se tem că vor fi obligați să fie însoțiți în acest spațiu unde intimitatea este esențială. Cu toate acestea, există soluții pentru a face această cameră sigură și accesibilă și pentru cei mai fragili dintre noi. Fie că este vorba despre spațiile de depozitare, alegerea pardoselii, configurația chiuvetei, modelul cabinei de duș sau amplasarea mobilierului, există multe posibilități de adaptare a acestei încăperi.
Fie că este vorba de un proiect de construcție sau de renovare, proiectarea unei băi pentru o persoană în vârstă trebuie să fie atent analizată și poate fi realizată doar cu ajutorul unui profesionist. Acesta din urmă te va sfătui cu privire la diferitele echipamente care trebuie utilizate și la alegerea materialelor adecvate.
De exemplu, alegerea unei cabine de duș de tip walk-in va reduce riscul de cădere în comparație cu o cadă sau o cădiță de duș convențională. În plus, montarea unor bare de sprijin în cabina de duș sau lângă cadă va oferi un plus de confort și siguranță. Pentru cei a căror mobilitate este și mai dificilă, integrarea unui scaun de duș pliabil se dovedește a fi o soluție bună: încurajează indepedența persoanei în cauză. Tot din punct de vedere al dotărilor, alegerea unui sistem termostatic la duș sau cadă, precum și la chiuvetă, va evita riscul de arsuri accidentale.
De asemenea, amplasarea chiuvetei este recomandată să fie la nivelul persoanei care o folosește, pentru un acces facil. La o astfel de configurație, sub chiuvetă nu trebuie amplasată nicio piesă de mobilier. De reținut că unele modele pot fi ridicate sau coborâte electric cu ajutorul unei telecomenzi, iar unele unități de depozitare au scaun integrat.
În ceea ce privește alegerea materialelor, este recomandat să optezi pentru materiale antiderapante în ceea ce privește pardoseala, pentru a evita alunecarea. Prin urmare, încearcă să eviți clasica gresie în favoarea unei pardoseli din PVC sau din fibre naturale tratate împotriva umezelii. În plus, un uscător de prosoape va fi foarte util în cazul umezelii. Nu în ultimul rând, montează un paravan de duș, deoarece acesta previne ca apa să se prelingă pe podea și să o facă alunecoasă.
Proiectarea unei băi pentru persoanele cu mobilitate redusă
Baia trebuie să rămână o încăpere care poate fi folosită în mod independent de către oricine, iar pentru asta este esențial să fie proiectată cât mai bine. În primul rând, este important să ne gândim la aspectul camerei. Ușile trebuie să aibă o lățime suficientă pentru a permite accesul unui scaun cu rotile. Mobilierul și zonele de depozitare trebuie să fie accesibile și poziționate la înălțimea potrivită – unele sisteme pot permite reglarea înălțimii mobilierului în funcție de nevoile individuale.
În ceea ce privește materialele, este necesar să se asigure o pardoseală rezistentă la impact, care să nu fie afectată de trecerile repetate ale scaunului cu rotile. În plus, evită covorașele din fibre naturale care pot împiedica deplasarea: alege pardoseala din PVC sau parchetul.
Există multe echipamente care pot facilita viața de zi cu zi a unei persoane cu mobilitate redusă. Cea mai bună soluție este montarea unei cădițe de dus plate (de tip walk-in). În interiorul cabinei de duș, pot fi luate în considerare mai multe elemente, precum un scaun pliabil/retactabil și o bară de sprijin. Un covoraș antiderapant este, de asemenea, un element de siguranță suplimentar. Un paravan separator cu înălțime redusă poate fi o soluție bună pentru a permite accesul unui îngrijitor în cazul unui incident. Pentru a permite persoanei să selecteze temperatura potrivită a apei, un sistem cu robinet termostatic este o variantă ingenioasă, dar și necesară.
În ceea ce privește chiuveta, este esențial să ai în vedere asigurarea unui spațiu liber suficient pentru trecerea scaunului cu rotile. De asemenea, nu trebuie amplasată nicio piesă de mobilier sub aceasta. În plus, chiuveta trebuie poziționată la o înălțime minimă de 67 cm.
Legat de vasul WC, specialiștii recomandă poziționarea acestuia la un o înălțime optimă și montarea unei bare de sprijin care facilitează așezarea și ridicarea.
Proiectarea unei băi de dimensiuni mici
Într-o locuință, baia este rareori o încăpere spațioasă. În plus, poate avea numeroase constrângeri la care trebuie să te adaptezi, în cazul în care proiectarea ei se află la mansardă, ceea ce implică în mod direct acoperișul înclinat (vezi un alt exemplu aici). Cu toate acestea, baia trebuie să fie funcțională și plăcută pentru a fi folosită, motiv pentru care designul este foarte important.
Amplasarea unui număr cât mai mare de echipamente într-un spațiu redus este uneori o provocare. Cu toate acestea, există nenumărate idei și sfaturi care te pot ajuta să realizezi acest lucru. Alegerea mobilierului și a diferitelor elemente ale băii tale trebuie gândită în avans pentru a optimiza fiecare metru pătrat al băii, fiind în același timp în linie cu stilul camerei (modern, industrial, scandinav etc.). De asemenea, pentru a accentua senzația de mai mult spațiu, este indicat să optezi pentru mobilier cu un design minimalist și culori deschise.
Folosește, de asemenea, materiale transparente, care permit accesul luminii, cum ar fi chiuvetele din sticlă sau paravanele de duș translucide.
Cabina de duș este cea mai potrivită soluție pentru băile de dimensiuni mici, deși poți lua în considerare și unele căzi cu dimensiuni înguste, dacă preferi această variantă. Nu uita că există și vasuri de WC cu rezervoare extraplate, care ocupă foarte puțin spațiu. În plus, ușile (de la intrare și ale dușului) ar trebui să aibă o deschidere glisantă pentru a nu aglomera spațiul.
Nu ezita să ceri sfatul unui arhitect care îți poate oferi sfaturi prețioase luând în considerare aspectul și arhitectura încăperii.