Renovarea unei bucătării rustice
Cu mobilierul lor masiv din stejar și splashback-ul din gresie, bucătăriile rustice pot avea un farmec uimitor. Totuși, au mai puțini fani decât o bucătărie contemporană, așa că, dacă plănuiești să faci o vânzare sau să-ți îmbunătățești proprietatea, modernizarea este de obicei o idee bună!
Totuși, renovarea unei astfel de bucătării poate părea substanțială din punct de vedere al bugetului. Într-adevăr, când ne gândim la acest tip de proiect, tradițional este să ne imaginăm lucrări majore. Cu toate acestea, există multe sfaturi necostisitoare și nesolicitante prin care poți oferi un lifting bucătăriei tale rustice. Așadar, cum faci această piesă la modă fără a-i rupe farmecul tradițional? La ce prețuri să te aștepți în funcție de amploarea transformării? Te ghidăm în continuare.
Renovarea unei bucătării rustice: de ce sfaturi ai nevoie?
Vrei să-ți modernizezi bucătăria rustică, dar nu vrei să depui un efort exagerat? Iată câteva sfaturi ieftine și ușor de implementat pentru a îți atinge cu ușurință obiectivul.
Vopsește mobilierul
Este o idee grozavă: îi vei da imediat un aspect mai modern și mai luminos. Pentru a face acest lucru, mizează pe nuanțe deschise (alb sau crem) și nu înmulți culorile și nuanțele: este mai bine să alegi aceeași culoare pentru tot mobilierul. Dacă, totuși, vrei să faci o îndrăzneală cromatică, ai grija să nu depășești două nuanțe.
Modulează spațiul
Bucătăriile rustice sunt adesea caracterizate de numeroasele lor dulapuri și de mobilierul masiv și destul de voluminos. Pentru a aerisi vizual spațiul și a face circulația mai fluidă, poate fi interesant să regândim amenajarea bucătăriei, de exemplu, înlăturând câteva dulapuri situate sus și înlocuindu-le cu rafturi de perete, care sunt mai lejere și nu aglomerează spațiul.
Această bucătărie rustică își păstrează farmecul în timp ce devine mai liberă: unele piese de mobilier vor fi scoase, altele vor fi revopsite.
Mobilă lăcuită albă, mânere din aluminiu periat și voila!
Frumoasă armonie între mobilierul revopsit în negru și splashback: modernizează planul de lucru rămas brut.
Renovează mânerele ușilor și sertarele din bucătărie
Mânerele ușilor și sertarele din bucătăria ta sunt elemente mici, care pot părea nesemnificative și totuși pot schimba cu adevărat stilul camerei. Pasiunea actuală este pentru metalul periat, alama aurie și chiar pielea, pentru cei mai îndrăzneți.
Renovează blatul de lucru
Schimbarea de stil a bucătăriei tale trece și prin blatul de lucru. Dacă este din gresie, de exemplu, îl poți acoperi cu un finisaj potrivit, precum betonul cerat, care este foarte la modă în acest moment. De asemenea, poți opta pentru un splashbakc mai contemporan.
Reîmprospătează podeaua și pereții
Renovarea bucătăriei tale rustice implică și reînnoirea sau împrospătarea podelei și pereților. Un strat bun de vopsea pe pereții tăi va oferi bucătăriei tale o nouă viață, iar înlocuirea podelei îi va oferi o imagine mai modernă.
Combinarea stilurilor de design: este o idee bună sau nu?
Problema îmbinării noului cu vechiul este mereu prezentă. Unii vor fi precauți și vor decide să renoveze camera alegând materiale și elemente în conformitate cu stilul original, în timp ce alții, dimpotrivă, vor prefera să mizeze pe o schimbare totală. Care este cea mai bună opțiune? Am investigat și îți povestim.
Renovează-ți bucătăria concentrându-te pe combinarea stilurilor: o idee bună!
Pentru început, hai să fim de partea combinării stilurilor: să recunoaștem, dacă este făcută cu gust, o astfel de amenajare poate fi sublimă. Oricât de elegantă și funcțională ar fi, o bucătărie ultramodernă este adesea lipsită de farmecul care dă căldură acestei încăperi în care ne place să ne întâlnim. De asemenea, atunci când elementele contemporane sunt asociate cu elemente retro, amenajarea este complet diferită și oferă un farmec incomparabil încăperii.
Totuși, trebuie să respecți câteva reguli pentru ca rezultatul să corespundă așteptărilor tale. De exemplu, este important să nu poziționezi mobilierul de designer chiar lângă un bufet vechi, cu riscul de a crea o impresie de dezordine. Totul trebuie făcut într-un mod subtil. Combinația de materiale este, de exemplu, o idee foarte bună: amestecul dintre lemn și oțel inoxidabil, piatră și metal, beton și gresie, creează adesea un decor de succes. De asemenea, poți păstra electrocasnicele tale de epocă dacă funcționează bine și le poți combina cu mobilierul contemporan.
Mobilierul rustic, în armonie cu un pian de bucătărie și un decor modern: un amestec reușit.
Renovează-ți bucătăria concentrându-te pe combinarea stilurilor: da, dar…
Asocierea dintre modern și retro are, însă, anumite limite. Într-adevăr, acest tip de decor poate deveni rapid dezordonat și poate pierde efectul dorit. Combinația unei multitudini de materiale nu este, de exemplu, recomandată. De asemenea, trebuie respectate cu grijă proporțiile: o piesă mică de mobilier nu trebuie așezată lângă o piesă de mobilier voluminoasă și același lucru este valabil și pentru un element modern și unul vintage. Tranziția trebuie să fie lină, bine gândită și subtilă pentru un rezultat de succes. Nu ezita să ceri ajutorul unui designer de interior pentru a beneficia de un sfat temeinic.
Îți lipsesc ideile pentru renovarea bucătăriei rustice? Nu ezita să arunci o privire pe Pinterest pentru a-ți trezi creativitatea!