Saună sau hammam?
Este posibil să-ți transformi baia într-un spa! Pe lângă faptul că îți va relaxa corpul și mintea și îți va oferi o senzație de bine, sauna și hammamul ajută la eliminarea toxinelor. Alegerea unuia sau a altuia este o chestiune de gust și toleranță la căldură.
Căldură umedă sau căldură uscată?
Saună sau hammam: diferența constă în nivelul de umiditate a aerului. Este vorba, de fapt, despre două moduri de operare total diferite, la care fiecare persoană reacționează diferit: într-o saună, aerul este uscat, iar într-un hammam, este umed.
- Dacă îți place căldura uscată, sauna este pentru tine. De origine scandinavă, sauna este o cabină miniaturală din lemn, dotată cu trepte, în care temperatura aerului poate crește până la 90 ° C, fără ceață sau abur (umiditatea este de doar 30% ).
- Dacă preferi căldura umedă, mergi la hammam. În această încăpere acoperită cu mozaic sau faianță, numită și baie maură sau baie turcească, aerul difuzat este la o temperatură de aproximativ 50°C, cu o umiditate de până la 100%. Umiditatea relaxează mușchii, promovează circulația sângelui și curăță pielea și corpul în profunzime.
Instalează hammamul sau sauna lângă un duș, deoarece este recomandat să încerci o baie cu apă rece după fiecare ședință.
Sauna: de la soba pe lemne la infraroșu
Dacă există sisteme inspirate din metoda tradițională pentru a produce căldura unei saune (sobă pe lemne, pe gaz sau electrică și pietre fierbinți), cele mai noi tehnologii folosesc elemente de încălzire cu radiații infraroșii. Instalate în locuri strategice, acţionează la fel ca soarele, dar fără emisie de ultraviolete. Instalarea unei saune este similară cu asamblarea unei piese de mobilier. Nu este nevoie de alimentarea cu apă ca într-un hammam, este necesară doar o conexiune electrică. Pentru a găzdui 1 sau 2 persoane, este potrivită o saună de 1 x 1 m; pentru 4 persoane, 2 x 2 m.
Hammam: de la cabină la spațiu creat la comandă
Căldura din hammam este produsă de un generator de abur.
Această funcțiune necesită o alimentare cu apă în cabină. Dimensiunea hammamului tău depinde de numărul de locuri dorite: dacă un interior de 1 x 1 m este potrivit pentru 1 sau 2 persoane, o cabină de 2 x 2 m va găzdui până la 4 persoane. Pentru produse personalizate, apelează la hammamurile ready made, din gresie, care permit tot felul de aranjamente și opțiuni.
Volumul hammamului sau al saunei tale va depinde de spațiul disponibil, de numărul de locuri dorit și de bugetul tău. Reține că, dacă dorești să poți sta culcat, va trebui ca spațiul să aibă o lățime de 2 m.
Alege o cabină de duș cu hammam integrat
Pentru a-ți transforma baia într-un loc oriental de relaxare și bunăstare, cabina de duș hammam este cea mai economică variantă și cea care necesită cel mai puțin lucru. Dușul cu funcție hammam încorporează un generator de abur compact, pe lângă celelalte caracteristici Zen care pe care le poți introduce. Combină, de obicei, mai multe facilități interesante, precum baia cu aburi și dușul cu hidromasaj, două elemente esențiale pentru un moment de relaxare absolută. Un alt avantaj: nu ocupă mai mult spațiu decât o cabină de duș tradițională.