Un lounge potrivit pentru copii

Amenajări interioare
Camera de zi

Livingul este inima casei, camera în care, probabil, vei petrece cel mai mult timp de-a lungul unei zile. Fie că îți place să citești, să te uiți la televizor, să joci jocuri sau să povestești cu familia, camera ta de zi este spațiul polivalent, în care vei putea face orice. De aceea, trebuie să fie plăcut și confortabil pentru toată lumea: trebuie să-l adaptezi nevoilor întregii familii, mai ales ale copiilor tăi. Deci, cum amenajezi un lounge sigur și prietenos chiar și cu cei mici?

Materiale rezistente

Copiii sunt adorabili, dar când se joacă nu sunt întotdeauna atenți cu lucrurile din jur. Cu siguranță vei fi afectat de semnele lăsate de creioanele colorate pe perete sau de paharele vărsate pe podea. Ca urmare, ar trebui să ții cont de asta atunci când alegi vopseaua și podeaua.

A room with a table and chairs Description automatically generated with medium confidence

  • Vopsea
    Optează întotdeauna pentru lavabilă: îți va permite să cureți orice mici imperfecțiuni care se adaugă în timp. Ai grijă, nu insista prea mult, ca să nu îndepărtezi complet vopseaua. În rest, alege o vopsea lavabilă, mai rezistentă la apă și abraziuni.
  • Pardoseala
    Optează pentru o pardoseală laminată, solidă, foarte rezistentă la impact și zgârieturi și ușor de montat. De asemenea, rezistă la orice mici stângăcii a copiilor tăi. Dacă alegi această soluție, nu va trebui să îți faci griji pentru întreținerea podelei: este foarte ușor de executat. Ba mai mult, poți încorpora și încălzirea în pardoseală, deci nu vei risca vreo răceală în timp ce copiii se joacă în sufragerie. Ia în considerare și un covor pentru confortul copiilor tăi.

Se spune că aerul pe care îl respirăm în interior este de 10 ori mai poluat decât aerul din exterior. Vinovații? Compuși organici volatili (COV) și reînnoirea deficitară a aerului. Este obligatoriu să te asiguri că le oferi copiilor un mediu sănătos: COV-urile sunt ivizibile, dar pot fi foarte iritante și foarte dăunătoare pentru dezvoltarea lor. De aceea, ar trebui să acorzi atenție produselor pe care le folosești în timpul unei renovări.

Alege produse de origine naturală și vopsele ecologice. Pentru a asigura o calitate bună a aerului în casa ta, poți încorpora și o soluție de captare a poluanților. Această soluție transformă până la 70% din formaldehide într-un compus inert și curăță aerul ambiant.

Acordă atenție și produselor de uz casnic pe care le utilizezi verificând compoziția acestora. 

De asemenea, ar trebui să te asiguri că îți ventilezi camera în mod frecvent, pentru a asigura o bună reînnoire a aerului. Aerisirea zilnică pentru câteva minute permite evacuarea poluanților acumulați. Totuși, acest lucru nu este necesar dacă locuința ta are un sistem de ventilație controlată.

Nu uita de siguranță

Livingul trebuie să rămână un mediu plăcut pentru adulți, dar nimic nu te împiedică să încorporezi un loc în care copiii tăi se pot juca în afara camerei lor, rămânând, totuși, aproape de tine. Prin urmare, este obligatoriu să securizezi camera împotriva posibilelor accidente.

salon pentru copii

Cea mai bună modalitate de a identifica posibilele pericole este să faci un pas către fiecare obiect și piesă de mobilier. Vei observa rapid unghiurile ascuțite, prizele expuse și cablurile care ar putea dăuna copilului tău. Adaugă, deci, protecții pe colțurile mesei și pe prize și ține cablurile departe de culoarele de acces.

În cele din urmă, dacă jocurile și jucăriile din pluș încep să îți invadeze prea mult spațiul, ia în considerare amenajarea unei camere dedicate în întregime copiilor tăi: poate o sală de joacă în care tot spațiul va fi pregătit pentru distracție.

 

Caută