Renovarea dormitorului
Dormitorul tău ar trebui să redevină un spațiu de locuit în care să-ți petreci timpul cu plăcere. Și nu ai nevoie decât de câteva idei, dorință și chef de lucru ca să accepți provocarea! Dormitorul visurilor tale te așteaptă iar experții noștri își pun experiența la dispoziția ta.
Pregătește-ți bine proiectul
Cât costă renovarea camerei tale?
Ești pe cale să-ți renovezi dormitorul, să-i regândești aspectul sau să construiești unul? Și te întrebi cât costă o astfel de pr…
Timp de lectură: 3 min.
Amenajarea dormitorului tău: întrebările potrivite pe care să ți le pui înainte de a începe
Fie că este vorba despre un spațiu de dormit simplu sau de o sufragerie adevărată, nu toate camerele au același scop. Prin urmare, este important…
Timp de lectură: 3 min.
Cât timp durează să îți remodelezi camera?
Fie că renovezi camera existentă sau amenajezi un dormitor complet nou, iată sfaturile noastre pentru a înțelege durata lucrării și…
Timp de lectură: 3 min.
Securitate și accesibilitate
Adesea trecută cu vederea, problema securității și accesibilității este o prioritate. Găsește aici sfaturile noastre pentru amenajarea unei camere potrivite persoanelor cu mobilitate redusă.
Sfaturi pentru a face un dormitor accesibil și sigur
Persoanele în vârstă sau persoanele cu dizabilități au nevoi sporite de siguranță, de exemplu pentru a se deplasa sau a evita pierderea echilibrului. …
Timp de lectură: 3 min.
O cameră adaptată pentru o persoană cu dizabilități
Amenajarea unei camere pentru o persoană cu mobilitate redusă (PRM) necesită capacitate de prevedere, pentru a garanta accesibilitatea, autonomia maximă…
Timp de lectură: 3 min.
O cameră potrivită și sigură pentru o persoană în vârstă
Proiectarea unui dormitor pentru seniori merită toată atenția ta! Înălțimea patului, locul camerei în casă, circulația și, chiar…
Timp de lectură: 3 min.
Electricitate în dormitor
Indiferent dacă dormitorul este un loc de odihnă sau de muncă, amplasarea întrerupătoarelor și a prizelor electrice trebuie să fie inteligentă și ergonomică.
De ce instalații electrice ai nevoie în dormitor?
Până acum, realizarea circuitului electric al unei încăperi a constat, în principal, în instalarea de prize și…
Timp de lectură: 3 min.
Renovarea dormitorului de la A la Z
Camera ta nu mai este pe placul tău? Vrei să o renovezi ca să reîncepi să te simți în largul tău acolo și să-i îmbunătățești confortul? Dacă, deseori, acordăm prioritate renovării camerelor de zi ale casei, precum livingul, sufrageria sau bucătăria, dormitorul ocupă, uneori, locul al doilea. Totuși, acest spațiu dedicat somnului este și un loc în care petrecem mult timp ca adulți și chiar mai mult când vine vorba de copii sau adolescenți. Este o cameră a intimității, în care trebuie să te poți simți bine pentru a te refugia acolo când ai nevoie. Pentru asta, efectuarea lucrărilor de renovare este, în unele cazuri, un pas necesar. În ceea ce privește constrângerile arhitecturale, tipul încăperii, bugetul sau durata lucrării, trebuie luate mai multe decizii.
Renovarea dormitorului: de unde să începem?
Când decizi să întreprinzi orice tip de muncă, nu este întotdeauna ușor să știi de unde să începi. Chiar dacă ne place să proiectăm imaginea lucrării finite, trebuie totuși să ne punem întrebările potrivite chiar înainte de începerea șantierului pentru ca renovarea să aibă loc sub cele mai bune auspicii. Specialiștii noștri te vor îndruma și îți vor oferi idei și sfaturi pentru a îți începe munca bine.
- Care este scopul camerei?
În funcție utilizatorul camerei ( este dormitorul unui bebeluș, al unui copil mic, al unui adolescent sau al unui adult), nevoile se schimbă, așadar lucrările de renovare trebuie gândite diferit. Copiii și adolescenții petrec mult mai mult timp în această cameră decât adulții, de exemplu. De asemenea, în funcție de vârsta lor, va fi necesar să le oferi diferite facilități pentru a le satisface nevoile. Un adolescent, în special, va trebui să beneficieze de toate conexiunile necesare în camera lui și, de asemenea, trebuie să poată lucra în cele mai bune condiții. Prin urmare, instalațiile trebuie planificate în consecință.
- Care sunt nevoile actuale și care vor fi nevoile viitoare?
Atunci când îți planifici renovarea, nu trebuie să te gândești doar la nevoile tale actuale, ci și la nevoile pe care le poți avea în viitor. Această reflecție îți va permite, în special, să asiguri sustenabilitatea proiectului tău pentru mulți ani. De exemplu, pentru un copil mic, este recomandat să oferi facilități evolutive care să se poată adapta la diferitele etape ale vieții sale. La fel, un adult care se gândește să-și renoveze dormitorul trebuie să se gândească și la viitor, anticipând mobilitatea redusă sau nevoile caracteristice unei persoane în vârstă. În fața acestor probleme, ajutorul unui arhitect poate fi de neprețuit.
- Care este spațiul disponibil?
Este evident că, în funcție de suprafața disponibilă, amenajarea și lucrările diferă. Chiar dacă este mai ușor să planifici o renovare într-o cameră cu suprafață mare, fii conștient de faptul că există multiple posibilități și pentru spații mai mici. Pentru camerele mai mici, mobilierul la comandă poate fi o soluție bună. Decorul, iluminatul și alegerea acoperirilor joacă și ele un rol important.
- Cât ar trebui să cheltuiești pentru renovare?
Cu toții avem constrângeri bugetare care trebuie luate în considerare cu mult înainte de începerea lucrărilor. De asta va depinde alegerea materialelor, tipul de design și amenajarea sau selecția mobilierului. Alegerea pardoselii poate varia, așadar, foarte mult, în funcție de material: pardoseală din lemn masiv sau prelucrat, PVC sau covor? În plus, anumite decizii, precum realizarea unei băi într-un dormitor matrimonial sau instalarea unui dressing pot umfla devizul final. Pe lângă costul echipamentului, nu trebuie uitat cel al instalației, care poate reprezenta o parte substanțială din costul total al lucrării.
Renovarea dormitorului: de ce lucrări este nevoie?
Cu toții avem nevoi și constrângeri diferite, așa că rebuie să le iei în considerare în mod imperativ atunci când întreprinzi lucrările de renovare a dormitorului. Descoperă sfaturile specialiștilor La Maison Saint-Gobain.
Renovarea unei camere pentru a o adapta unei persoane cu mobilitate redusă
Pentru o persoană cu mobilitate redusă, întreaga casă trebuie să fie amenajată și adaptată astfel încât să îi ușureze viața de zi cu zi și să facă accesibilă fiecare cameră. Dormitorul ar trebui să fie, de preferință, pe un singur nivel, trebuie să permită circulația liberă a unei persoane într-un scaun cu rotile. Pentru asta, ușile trebuie să fie suficient de largi, dar nu numai. De asemenea, este necesar să te gândești la amenajarea camerei care să permită o circulație fluidă, la alegerea pardoselii astfel încât deplasarea fotoliului să se poată face cu ușurință, dar și la o pardoseală suficient de robustă pentru a rezista trecerii repetate a roților.
De asemenea, trebuie să ne gândim la detalii care pot face viața de zi cu zi mai ușoară, cum ar fi obloanele electrice, iluminatul automatizat, depozitarea personalizată proiectată la înălțimea potrivită, ferestrele rabatabile etc. Amenajările și lucrările multiple pot simplifica viața unei persoane cu mobilitate redusă și pot crește confortul camerei. Nu ezita să soliciți sfatul unui profesionist pentru a renova această cameră în mod inteligent.
Renovează o cameră pentru a o adapta unei persoane în vârstă
Un adult care nu a atins neapărat vârsta de a fi senior nu plănuiește de obicei să-și renoveze camera anticipând dificultățile pe care le-ar putea avea în viitor. Cu toate acestea, experții în renovare recomandă să prevedem viitorul. La fel ca pentru o persoană cu mobilitate redusă, este indicat să-ți amenajezi dormitorul la parter, pentru a nu fi nevoit să urci și să cobori scările frecvent. Dacă acest lucru nu este posibil, trebuie să iei în considerare lucrările de securizare a scărilor (trepte cu acoperire anti-alunecare, iluminare intensificată, materiale ușor de întreținut etc.).
La renovarea unei camere potrivite pentru un senior, trebuie luate în considerare multe elemente pentru a garanta o siguranță optimă. Pardoseala, de exemplu, ar trebui să fie proiectată de preferință folosind materiale antiderapante (clasificate R10). În plus, este indicat să marchezi clar diferența de culoare dintre podea și pereți pentru o mai bună percepție a spațiului.
Instalația electrică trebuie, de asemenea, stabilită în așa fel încât să eviți, pe cât posibil, aplecarea. Prin urmare, prizele trebuie amplasate mai sus, iar întrerupătoarele trebuie poziționate astfel încât să eviți riscurile asociate mișcărilor inutile.
În cele din urmă, dacă mișcarea devine complicată zilnic, instalarea unei balustrade de-a lungul peretelui poate simplifica viața de zi cu zi și crește siguranța.