Ce tip de parchet sa alegi pentru un living?

Camera de zi
Podele interioare și exterioare

Folosit pe scară largă în interiorul casei, parchetul este pardoseala caldă prin excelență, care se adaptează perfect tuturor încăperilor, de la cele mai rustice la cele mai moderne. Încă eziți? Îți povestim mai jos despre materiale, finisaje, formate și toate celelalte sfaturi de amenajare de care ai nevoie ca să-ți înfrumusețezi livingul.

parchet pentru living

Un material adaptat stilului

Primul pe listă este parchetul masiv, un finisaj cu efect garantat. Cu numeroasele sale nuanțe și esențe europene sau exotice, acest tip de parchet este și cel mai rezistent dintre toate versiunile de pardoseală din lemn. Prin montaj flotant, lipit de șapă sau instalat cu ajutorul clipsurilor, parchetul din lemn masiv creează o atmosferă foarte șic și caldă.

Spre deosebire de parchetul masiv, parchetul stratificat este alcătuit din diverse niveluri de material. Stratul de uzură din lemn îi conferă același aspect ca al lemnului masiv, dar un preț mai scăzut. Este ușor de instalat și întreținut, o soluție care poate fi pe placul tău. Mai ales că vine într-o gamă variată de nuanțe și formate, ceea ce-ți permite să creezi o multitudine de stiluri, de la cele mai clasice la cele mai creative.

Nu în ultimul rând, parchetul laminat imită perfect textura și fibrele lemnului. În plus, are un raport calitate/preț imbatabil, așa că este perfect pentru tine dacă ai la dispoziție un buget restrâns. Poți să alegi o variantă uni sau colorată, în funcție de stilul pe care ți-l dorești pentru sufrageria ta: vei primi și sobrietate, și creativitate. Din punct de vedere tehnic, însă, reține că nu îl vei putea refinisa, așa că va avea o durată de viață mai scăzută decât a celorlalte variante de parchet.

living parchet cu chevron

Un parchet din lemn brut, montat în model solzi de pește.

parchet living: laminat

Parchet prelucrat lăcuit.

parchet living: laminat

Pardoseală laminată care imită lemnul de stejar, prelucrat prin uleiere.

Fie că parchetul este din stejar, fag sau salcâm, reține că multe finisaje sunt posibile pentru a îi oferi o imagine complet personalizată.

Poate fi vitrificat sau lăcuit. Este cel mai economic finisaj, care oferă o întreținere ușoară în timp. Stratul de lac îi asigură lemnului impermeabilitate și strălucire. Pentru întreținere, limitează contactul cu apa cât mai mult posibil și utilizează un produs de curățare slab abraziv.

Finisajul uleiat, la rândul său, scoate în evidență aspectul autentic al lemnului. Va necesita, totuși, întreținere regulată la fiecare 6 luni, cu aplicarea unui ulei specific.

Finisajul cerat reprezintă cea mai naturală opțiune. Stratul său protector va umple porii lemnului pe măsură ce se întărește și va crea un finisaj foarte estetic. Ai grijă, însă, la întreținere: o șlefuire ușoară va fi necesară înainte de a aplica un nou strat de ceară.

Un format adaptat stilului camerei

Apropo, trebuie să reții că formatul plăcilor va avea un impact semnificativ asupra aspectului sufrageriei tale.Tendința actuală se îndreaptă către lamelele late sau extra late, care conferă un aspect foarte șic camerei și scot în evidență piesele de mobilier. Dacă, în schimb, preferi un tip de parchet mai îngust, formatul cu 2 sau 3 benzi contribuie la eleganța camerei. Alegerea este a ta, tu ai ultimul cuvânt!

parchet sufragerie scanduri late

Parchet cu lamele late, trendul momentului.

parchet sufragerie din scânduri fine

Farmecul lamelelor clasice.

Modul în care îți montezi parchetul este, de asemenea, esențial. Dacă ai un living mic, este important să te gândești la direcția de instalare pentru a putea „mări” camera.

Pe lângă caracteristicile sale estetice, parchetul din lemn masiv sau prelucrat este și un excelent izolator termic și fonic. Chiar dacă prețul său pe m² este puțin mai mare decât media, reține că investiția se amortizează rapid pe termen lung, datorită rezistenței și esteticii lui inegalabile.

Montajul parchetului este o activitate delicată, așa că recomandarea noastră este să contactezi un profesionist care te poate îndruma să alegi cele mai potrivite materiale și care îți poate asigura o lucrare optimă. Dacă ai nevoie de inspirație, iată câteva exemple realizate de profesioniștii Saint-Gobain.

Parchet realizat de Serguei B., omologat EGB la Paris

Ungaria: parchet montat de Serguei B., specialist omologat EGB la Paris.

Parchet realizat de Yannick F., omologat EGB pe Champigny

Pardoseală cu scânduri late, montată de Yannick F., specialist aprobat EGB în Champigny.

Parchet realizat de Jorge P., instalator autorizat in Matzenheim

Parchet modern montat de Jorge P., instalator certificat în Matzenheim.

Parchet realizat de Aurore D., specialist certificat parchet in Burgundia.

Parchet bicolor montat de Aurore D., specialist certificat în Burgundia.

Parchet realizat de Ilyas B., omologat EGB in Marcoussis.

Parchet mozaic montat de Ilyas B., specialist omologat EGB în Marcoussis.

Parchet realizat de Guillaume B., omologat EGB la Paris.

Ungaria: parchet în stil os de pește, montat de Guillaume B., specialist omologat EGB la Paris.

Parchet realizat de Serguei B., omologat EGB la Paris.

Parchet montat de Serguei B., specialist omologat EGB la Paris.

Pe aceeași temă

A picture containing living, seat, furniture, sofa Description automatically generated

Articol

Pardoseala ideală pentru sufrageria ta

Care este finisajul pe care îl poți întreține cu ușurință? Ce podea ți se potrivește dacă visezi la un interior luminos? Care este stilul perfect pentru tine? Facem o scurtă analiză și îți oferim toate concluziile…

Timp de citire: 3 min.

A room with chairs and a table Description automatically generated with medium confidence

Articol

Care este gresia perfectă pentru living?

Cauți inspirație pentru a-ți înfrumuseța camera de zi? Indiferent dacă stilul camerei tale este contemporan, clasic sau autentic…

Timp de citire: 3 min.

A baby crawling on the floor Description automatically generated with medium confidence

Articol

De ce să optezi pentru parchetul laminat în living?

Ai de ales între modele din ce în ce mai inovatoare și interesante, așa că parchetul tău laminat este, cu siguranță, o opțiune care poate stârni invidia oaspeților tăi…

Timp de citire: 3 min.

 

Caută