Amenajarea dormitorului
Este esențial ca dormitorul tău să răspundă dorințelor și nevoilor tale, așa că nu ar fi minunat să îl transformi într-un spațiu optimizat și confortabil în același timp? Experții noștri te pot ajuta să îți mobilezi camera în funcție de destinația pe care dorești să i-o oferi.
Tipuri de camere
De la dormitorul matrimonial până la dormitorul de la mezanin, trecând prin dormitorul de la mansardă, găsește ideile noastre de amenajare adaptate fiecărui tip de dormitor.
Creează o zonă de duș în dormitorul tău
Ce fel de baie ar trebui să ai în camera ta?
Sfatul nostru pentru crearea unei suite parentale
Sfaturi pentru amenajarea unei camere confortabile
Cum să amenajezi un dormitor mic pentru doi adolescenți?
Creează o cameră pentru doi copii
Amenajează un birou
Cum ar fi dacă buna ta dispoziție ar rima și cu munca? Lasă-te ghidat de expertiza Confort și Renovare pentru a crea o atmosferă de lucru în zona ta de dormit.
Tot ce trebuie să știi pentru a amenaja un birou în dormitorul tău
Amenajează un birou în dormitorul tău
Ia fiecare decizie pentru un birou confortabil în dormitor
Despre biroul potrivit pentru fiecare vârstă
Totul pentru un dormitor confortabil
Pentru a deveni un spațiu confortabil, dormitorul trebuie să fie mai ales bine iluminat, izolat și ventilat: nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării.
Cum să-ți izolezi corect camera din punct de vedere termic?
Alegerea ușii interioare potrivite
Ușile interioare sunt indi…
Timp de lectură: 3 min.
Cum să delimitezi spațiul prin pereți despărțitori în camera ta?
Cum să cureți aerul din interiorul dormitorului tău
Cum să-ți izolezi camera de zgomot?
Sfaturi pentru o bună ventilație în dormitor
Cum să profiți de lumina naturală din dormitorul tău?
Cum să-ți luminezi cu succes dormitorul
Alegerea iluminatului pentru un…
Timp de lectură: 3 min.
Ce surse de iluminat și ce lumini pentru dormitorul tău?
Totul pentru o amenajare reușită
Într-o casă, dormitorul este și un spațiu de odihnă, care ar trebui să te invite la somn, dar și un spațiu de relaxare, în care îți place să îți petreci timpul pe cont propriu. Din acest motiv, amenajarea acestei camere trebuie să se concentreze pe confort, spații de depozitare, design și o stare de bine. Având în vedere spațiul disponibil, fiecare metru pătrat merită să fie optimizat la maximum. Pentru asta, experții de la lamaisonsaintgobain.fr te vor îndruma și te vor sfătui.
Idei de amenajare a dormitorului
O CAMERĂ PROIECTATĂ PENTRU TOȚI
Pentru amenajarea diferitelor camere din casa noastră, mulți dintre noi propunem idei sau ne inspirăm din revistele de design. Este adevărat că, văzând acele spații perfect amenajate, ne putem simți foarte inspirați. Totuși, chiar dacă acele imagini ne pot stârni admirația și ne pot influența, să nu uiți de niște aspecte esențiale: trebuie să te ghidezi după arhitectura camerei, tipul ei (pentru un copil sau un adult) și suprafața disponibilă, astfel încât alegerile tale să îți ofere confort. Experții noștri te vor însoți pas cu pas pentru a face din camera ta un spațiu care să corespundă nevoilor și dorințelor tale.
Amenajarea camerei unui copil
Amenajarea camerei unui copil nu este un proiect simplu. Această cameră trebuie să fie atât un loc de odihnă, cât și de joacă și să rămână cât mai sigură posibil fără a uita de numeroasele aspecte practice și de depozitarea pe care trebuie să o găzduiască.
Pentru început, atunci când te gândești la amenajarea camerei unui copil, este imperativ să ții cont de faptul că el va crește rapid și nevoile lui vor evolua. Prin urmare, această încăpere trebuie să fie scalabilă ca să nu fii obligat să regândești complet amenajarea și să reînnoiești tot mobilierul.
- Pentru camera unui bebeluș, gândește-te, bineînțeles la amenajare, dar și la diferitele aspecte practice. În special, este esențial să anticipezi curățarea camerei, așa că optează pentru materiale care sunt ușor de spălat și necesită puțină întreținere. Tablourile de pe pereți, dar și pardoseala și mobilierul trebuie alese luând acest lucru în considerare. Piesele de mobilier trebuie să fie ergonomice, pentru a se putea adapta la nevoile în schimbare ale copilului. Pentru a îți salva spatele, asigură-te că optezi pentru o masă de înfășat la înălțimea potrivită, cu tot ce ai nevoie la îndemână. Nu uita de numeroasele spații de depozitare pe care trebuie sa le conțină camera.
- Copiii cu vârste mai mari de 4 ani se joacă deja singuri, așa că dormitorul devine mai mult decât un simplu spațiu de dormit. Pardoseala trebuie aleasă pentru a fi foarte rezistentă la traficul intens și ușor de întreținut. De asemenea, pereții trebuie supuși proiecțiilor, precum și șocurilor. Există diverse soluții care te vor ajuta să cureți pereții frecvent, fără probleme: vopseaua de ardezie este una, îi permite copilului tău să deseneze pe pereți, cu posibilitatea de a-și șterge capodoperele în orice moment! De asemenea, oferă suficient spațiu de depozitare pentru a le permite celor mici să-și depoziteze numeroasele jucării.
- Copiii preadolescenți simt adesea nevoia crescută de a se putea exprima mai mult, iar gusturile lor sunt, în general, mai clare. Va fi apoi necesar să aleagă aspectul optim al amenajării. În plus, dacă spațiul de joacă rămâne important în cameră, va trebui să te gândești și la amenajarea unui colț de birou, pentru a-ți putea face temele acolo. Pentru a economisi spațiu, poți lua în considerare instalarea unui pat mansardat, care să elibereze spațiu pentru depozitare suplimentară sau instalarea unui birou. Patul rulat sau patul supraetajat sunt și ele soluții care permit copilului tău preadolescent să-și poată primi prietenii oricând. În cele din urmă, nu uita de prize și conexiunile necesare pentru toate dispozitivele electronice.
Amenajarea camerei unui adolescent
Pentru un adolescent, dormitorul este mult mai mult decât un loc dedicat somnului. Această cameră din casă la acea vârstă se dovedește a fi un adevărat refugiu, un loc în care adolescentul se simte bine, în siguranță și care este în ton cu gusturile și nevoile sale. Trebuie evidențiate trei spații: spațiul rezervat dormitului, cu patul și noptiera lui, spațiul dedicat studiilor. cu biroul său și rafturile de depozitare, și în final spațiul de relaxare, în care trebuie să poată lăsa frâu liber imaginației și unde își poate satisface pasiunile.
- În zona de dormit, alege un pat de dimensiuni suficiente și o saltea confortabilă. Amenajarea zonei de dormit ar trebui să fie realizată, de preferință, în partea cea mai întunecată a dormitorului, astfel încât adolescentul tău să nu fie deranjat de lumină. Prezența obloanelor și/sau a draperiilor groase este esențială.
- Colțul de birou trebuie să fie plăcut, spațios și mai presus de toate liniștit! Alege un birou ergonomic și nu te zgârci cu rafturile de depozitare, astfel încât să poți ascunde toate cărțile și caietele. Lumina bună este, de asemenea, esențială. Pentru a separa corespunzător zona de lucru de zona de dormit și mai ales de zona de relaxare (sursa multor distrageri a atenției), poți folosi un raft pe post de separator.
Pentru dezvoltarea zonei de relaxare, adolescentul tău trebuie să poată da frâu liber imaginației și pasiunilor sale. Lasă-l să decidă asupra amenajării și designului și să organizeze un spațiu confortabil astfel încât să își poată găzdui și prietenii. În funcție de aspirațiile sale, poți instala o bibliotecă, un colț de jocuri video sau chiar un spațiu de muzică, caz în care este mai bine să asiguri și o bună izolare fonică.
Amenajarea unui dormitor matrimonial
Baie, dressing, bibliotecă… Este un spațiu care evocă perfect relaxarea și bunăstarea. Specialiștii noștri te ajută să creezi spațiul care ți se potrivește.
- Înainte de a te gândi la mobilierul sau la designul dormitorului, este mai întâi util să te gândești la nevoile tale pentru a distribui inteligent spațiul disponibil. Unii dintre voi vor da mai multă importanță dimensiunii dressingului, de exemplu, alții vor prefera să dedice mai mult spațiu băii și alții vor alege mai degrabă să păstreze cea mai mare suprafață a dormitorului pentru zona de dormit. . .
- Odată ce ai decis distribuția diferitelor spații, este necesar să ne gândim la amenajare. Nu uita să păstrezi cât mai mult spațiu liber posibil pentru a menține culoarele de trecere în cameră. Astfel, deschiderea ferestrelor și ușilor sunt de luat în calcul în modul de amenajare a încăperii.
- Amplasarea patului trebuie aleasă cu grijă deoarece este punctul central. Distanța minimă dintre pat și perete trebuie să fie de 60 de centimetri pentru a permite trecerea ușoară. De asemenea, evită să plasezi patul sub o pantă, pentru a limita riscul de a te lovi când te trezești dimineața… În cele din urmă, asigură-te că mobilierul nu blochează accesul și/sau deschiderea unei ferestre sau uși.
- Baia, care este esențială într-un dormitor matrimonial, trebuie proiectată atât din punct de vedere estetic, cât și practic. Chiar dacă trendul actual promovează decompartimentarea, această configurație nu este neapărat cea mai potrivită sau cea mai romantică. Dacă alegi compartimentarea, optează, de preferință, pentru uși glisante, pentru a nu aglomera încăperea. Fie că alegi o cadă sau un duș, depinde de tine să creezi o super atmosferă!
În fine, dacă suprafața o permite, amenajarea unui dressing este un lux apreciabil. Combinând dulapuri, sertare și dulapuri într-un singur spațiu, îți poți depozita cu ușurință întreaga garderobă acolo! În acest loc cu totul special, nu uita de iluminat: lumina bună este esențială pentru a-ți putea alege hainele.